Psihoterapia de cuplu si familie

Cabinetul Individual de Psihologie Nicoleta ANDREI
va sta la dispozitie cu psihoterapie sau consiliere psihologica in urmatoarele cazuri:
1.Aveti dificultati de comunicare in relatia cu copiii, familia sau cu alte persoane?
2.Ati trait evenimente in viata dumneavoastra (divort, stres, presiuni profesionale, decese) peste care nu ati reusit sa treceti si in prezent simtiti ca nu mai puteti merge inainte cu optimism?
3.Ati suferit pierderi importante care v-au declansat diferite dezechilbre (depresie, anxietate, tulburari de comportament)?
4.Aveti dificultati in gestionarea propriilor resurse (timp, energie, capacitati, emotii...)?
5.Aveti conflicte in familie?
6.Aveti probleme de identitate?
7. Ai nevoie de o schimbare in plan psihologic si in viata pentru a te dezvolta pe celelalte planuri?

Principalul scop al consilierii psihologice este rezolvarea de probleme de natura emotionala si interpersonala.
Consilierea psihologica este orientata pe prezent si viitor, are scopuri bine delimitate, fiind un proces de scurta durata. Ulterior aceasta poate fi continuata cu psihoterapia.
Consilierea psihologica si psihoterapia se adreseaza tuturor persoanelor care au nevoie de sustinere ori doresc sa faca schimbari importante in viata lor.

BOLILE PSIHOSOMATICE IN DINAMICA SISTEMULUI FAMILIAL
Este deja cunoscuta boala ca fiind o stare de criza, un dezechilibru in functionarea intregului bio-psiho-social pe care il constituie organismul uman. Mai putin cunoscut este faptul ca primul nivel de aparitie a unei boli este cel informational, mentalul nostru ce ne influenteaza planul emotional al caror descarcari se afla in planul fizic. Iata cum in teoria sistemelor (familia de asemenea fiind unul dintre acestea)boala isi afla originea in planul profund al fiintei noastre, planul psihic. Cunoscand cauzele si cautand impreuna rezolvarea dificultatilor ce apar in viata fiecaruia dintre dumneavoastra puteti prevenii sau trata bolile ce v-ar putea impiedica sau deja va impiedica sa performati pe toate palnurile vietii dumneavoastra.

SEX SI PROBLEME LEGATE DE GEN
Acum cand sexualitatea nu mai este un subiect tabu, la televizor, in reviste, pe internet, viata sexuala si senzualitatea se afla cu regularitate in prim planul vietii noastre, exista intrebari pe care vi le puneti si care raman fara raspuns, fie ca dispuneti de putine informatii sau informatii incorecte, fie ca nu stiti de unde sa va informati sau ca sursele dumneavoastra sunt prea tehnice, moralizatoare sau insuficient de clare. Impreuna putem gasi cum, cat si cand cunostintele sau comportamentele dumnevoastra va pot crea dificultati in viata individuala de cuplu si de familie.
Viata sexuala si calitatea ei este puternic conditionata de credintele, limitele, perceptia si intelegerea noastra. Notiunile de anatomie si fiziologie le gasim in surse de informatie la care fiecare din noi are acces insa nimeni nu ne ajuta sa le integram in pesonalitatea noastra in asa fel incat sa putem avea acea viata sexuala armonioasa pe care ne-o dorim,la care visam de cand am dobandit primele notiuni.
Problemele legate de sexualitate cum sunt:
- Variatiile dorintei
- Dereglari ale sexualitatii feminine
- Dereglari ale sexualitatii masculine
- Bolile transmisibile pe cale sexuala
- Comportamentele minoritare
- Viata in doi
- Elemente care dau savoare dragostei
- Contraceptia si bolile transmisible pe cale sexuala
- Planificare familiala
Toate acestea reprezinta doar o parte a subiectelor sau dificultatilor pe care interventia psihologica isi propune sa le dezbata si sa le gaseasca un raspuns care sa ne ajute sa traim mai bine.

TERAPIA CU FAMILII MIXTE SOCIO CULTURAL
Astazi cand avem atata libertate de miscare, cand nu mai exista constrangerile sociale si religioase noi avem puterea de alege liber ceea ce ni se potriveste si ne completeaza individualitatea. In cautarile noastre avem nevoie de repere ghidandu-ne de cele mai multe ori dupa modelul familiei de origine.Aspiratiile noastre pot depasii uneori chiar puterea noastra de a intelege realitatea inconjuratoare nefiindu-ne utile tiparele in care am functionat pana la momentul conflictului interior. Pentru a putea depasii aceste dificultati exista din fericire terapia sistemica.

TERAPIA DE CUPLU
Cuplul este acea unitate alcatuita din doua persoane intre care exita o relatie reciproca de apropiere mentala-emotionala si fizica . In cursul vietii provocarile sunt la tot pasul iar ele nu tin doar de planul sentimental cum ati fi inclinati sa credeti ci pot avea multiple cauze. Crizele din cuplu pot distruge o relatie sau o pot deteriora. Uneori varianta ca cei doi parteneri sa poata avea acel echilibru de care vorbeam mai sus poate fi despartirea sau o mai buna intelegere a contextului de viata al fiecarui partener. Numai printr-o analiza corecta si sincera putem sti unde ne aflam si ce ne dorim.

COPILUL SI LUCRUL CU COPII IN TERAPIA DE FAMILIE
Copilul ca parte integranta a unei familii este oglinda fidela a credintelor,comportamentelor si valorilor familiei din care provine. Fie ne place sau nu copilul nostru este membrul familiei care manifesta simptomul declansat de problemele familiei lui de origine. Astfel copilul are mult mai multe sanse de reabilitare emotional comportamentala atunci cand parintii si membrii familiei acestuia se implica activ in rezolvarea dificultatilor prin care acesta trece. Cum nu exista copil fara parinti, oricat de departe ar fi ei de el sau oricum ar fi ei substituiti de alte persoane, asa nu exista problema fara rezolvare.

ALCOOLISM SI DROGODEPENDENTA
Ca in orice dependenta ,consumul fie ca este el de alcool sau substanta,fie ca se manifesta prin joc de noroc patologic sau dependenta de un comportament sau un obiect(calculator,televizor),exista un inceput. Inceput ce este determinat de anumite cauze cu radacini adanci in psihicul uman.Prin abordarea psihologica a cauzelor ,motivatiilor si efectelor acestor "virusi"socio- umani putem ajunge la diminuarea acestora din viata noastra pana la disparitia totala a dependentei.
Consilierea psihologica de specialitate in situatia unei dependente de orice natura vine sa clarifice tabloul dependentei cu efectele ei pe termen lung si efectele asociate.Dependenta este o problema majora pentru oricine se confrunta cu ea dat fiind faptul ca exista dependenta fizica, psihica, toleranta si sevrajul peste care nu se poate trece singur ci cu sprijinul familiei si al specialistilor.Daca va doriti ceva mai mult si mai bine in viata dumneavoastra sau a persoanelor dragi voua va asteptam.